Hétfő-Szerda: 16:00-20:00 Kedd-Csütörtök: 8:00-12:00 Péntek: változó
+36 1 501 3917

Kinesio-tapeKinesio-tape/kineziológiai szalag

A kineziológiai szalagról

Története:

A kinesio-tapet az 1970-es években drKenzoKase japán orvos és kiropraktőr fejlesztette ki. A hagyományos merev kötések alternatíváját kereste, azt a módszert, amellyel anélkül lehet rögzíteni a sérült testrészt, ízületet, izmot, hogy annak mozgását és keringését korlátoznánk. Hosszas kísérletezés után megszületett a ragasztóréteggel ellátott rugalmas szalag, amely először az élsportban terjedt el, de hamarosan hétköznapjaink részévé vált.

Működési elve:

A kinesio-tape rugalmasságát a pamutba szőtt spandex adja, ragasztó anyaga akril. A szalag nem tartalmaz hatóanyagot (fájdalomcsillapítót). Fájdalomcsillapító hatását gyógyszer- és mellékhatás mentesen fejti ki, a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás csökkentésével, és a sérült szövetek tehermentesítésével. Emellett a kinesio-tape stabilizálja az izmokat, szalagokat, ízületeket, javítja a vér- és nyirokkeringést, ezáltal gyorsítva az öngyógyító folyamatokat.

Tulajdonságai:

A kinesio-tape 130-140%-ban nyújtható, így képes együtt mozogni a bőrrel, vízálló, és légáteresztő tulajdonságainak köszönhetően hosszabb távon sem zavarja viselőjét. A bőrt nem irritálja. A tapasszal lehet fürdeni, zuhanyozni. Törölközésnél vigyázzunk, hogy széleit ne dörzsöljük fel!

Milyen panaszok esetén használhatjuk?

Elsősorban akut és krónikus mozgásszervi problémák, izom és ízületi sérülések, duzzanatok, ödémák, kopások, húzódások, zúzódások, rándulások, izomgörcsök, vénagyulladások, kisebb mértékű visszeresség, hideg végtagok, hegek, véraláfutások, rossz testtartás fő és kiegészítő kezelésére.

Mi az Acu-taping?

Az Acu-taping egy új irányzat, melynek lényege a meridiánok, akupunktúrás pontok ragasztása. Ennek segítségével a HKO elméletét figyelembe véve tudunk hatni a belső szervekre és a szervezet energiaegyensúlyára is.

A terápia hossza:

A kezelés hossza, természetesen a panasz jellegétől függően, néhány naptól 3-4 hétig terjedhet. Krónikus, régóta fennálló probléma esetén akár hónapokig is eltarthat. Hosszabb terápia esetén a szalagokat hetente cserélni kell.Rendelési idő

  • Előre egyeztetett időpontban!

Hortobágyi Gábor
Telefonszám: +36 30 550 4718
Email:sasadmed.termeszetgyogyaszat@gmail.com