Hétfő-Szerda: 16:00-20:00 Kedd-Csütörtök: 8:00-12:00 Péntek: változó
+36 1 501 3917
 • Лечение детского аутизма в клинике Мардалейшвили https://www.autism-mmc.ru/
 • Коррекция аутизма у детей в больнице https://www.autism-mmc.com.ua/
 • Fülakupunktura  Kínában már több ezer éve gyógyítanak fülakupunktúrával. Európában a 20. század közepén egy francia orvos (Paul Nogier) publikálta először a fül akupunktúrás térképét. Kutatásai során rájött, hogy a fül kicsi (0,5-2mm-es) területeire az emberi szervek úgy vetülnek ki, mintha egy anyaméhben fejjel lefelé fekvő magzatot rajzolnánk a fülre. Ezen pontok ingerlésével tudunk hatni a különböző szervek működésére, illetve visszafelé, az érzékeny pontok meghatározásával következtethetünk a szervek működési zavaraira. A fülön több mint 200 pontot ismerünk, melyek a test különbözőszerveit reprezentálják. Különböző pontkombinációk (általában 3-6) akupunktúrás (szúrásos), vagy akupresszúrás (nyomásos) kezelésével gyógytani tudunk sokféle betegséget, illetve kóros állapotot. Az akupunktúrás kezelés harmóniába hozza testünket, lelkünket, jobb lesz a szervezet energiaáramlása, működése. A szervek méregtelenítése hatékonyabbá válik. Ellazít, megnyugtat, jobban alszunk, csökken az étvágy. Beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.A kezeléseket nagyon vékony, 0,25mm átmérőjű, steril, egyszer használatos tűkkel végezzük. Egy kezelés során mindkét fülbe 3-6 tűt szúrunk (a fennálló probléma függvényében). A tűket 25-40 percig hagyjuk a fülben. Lehetőség van tartós tűk, illetve növényi magvak használatára is, ezek majdnem olyan hatékonyak, mint a tűszúrásos technika. A kezelések gyakorisága és szükséges mennyisége a kezelendőbetegségtől (állapottól) függ.

  Mik a fülakupunktúra fő alkalmazási területei?

  Használhatjuk a szervezet általános méregtelenítésére, fogyókúrában, dohányzásról, alkoholról, drogokról való leszoktatásban. Viselkedési zavarok (játékszenvedély, internet-függőség) kezelésére is jó hatásfokkal alkalmazhatjuk. A kezelés során oldódik a stressz, erősödik az immunrendszer,, csökken az étvágy, fokozódik az anyagcsere, javul az emésztés, csökken a fájdalom, a gyulladás, kiegyensúlyozódik a vérnyomás, csökkennek a mozgásszervi panaszok. Ezeket a javulásokat a megfelelő pontkombinációk ingerlésével érjük el.

  Fogyókúrás kezelés

  Pácienseinknél a fogyókúrás kezelések kezdetén felmérjük szervezetük állapotát. Kezelési lapon rögzítjük a kezdeti paramétereket (testsúly, BMI érték, vérnyomás, testzsír-százalék, vércukor, koleszterin érték), melyeket a fogyás során bizonyos időközönként újra mérünk. Diétás és életmódbeli tanácsokkal segítjük a fogyni vágyókat. A kezelések gyakoriságát és várható számát a testsúly és az elérni kívánt fogyás függvényében határozzuk meg a kezelés elején. A kezelés fokozza az anyagcserét, csökkenti az éhségérzetet, megnyugtató hatása miatt nem okoz feszültséget a diéta betartása.

  Dohányzásról (egyéb szenvedélybetegségről) való leszoktatás

  Megfelelő állapotfelmérés után a szenvedélybetegségek kezelését általában meghatározott protokoll szerint végezzük. A fül 5 (úgynevezett NADA) pontját stimuláljuk. Ez méregteleníti a szervezetet, csökkenti a megvonásos tüneteket, megnyugtatja a pácienst, ezáltal segít megszabadulni a szenvedélybetegségtől. A kezeléseket egy ciklusban általában 20 alkalommal (2 hétig naponta, 2 hétig heti háromszor, majd 2 hétig heti kétszer) végezzük, majd 2-4 hetes szünetet tartunk. Ezután, súlyos esetekben, ha kell, új ciklust kezdhetünk.

  Egyéb alkalmazási területek

  Számos egyéb betegségben segíteni tudunk, így például stresszes állapotokban, mozgásszervi panaszokban, ingadozó vérnyomás kezelésénél. A kezeléseket egyénre szabottan, ha kell, szakorvosi kivizsgálás után, kezelőorvosa tájékoztatásával végezzük.  Rendelési idő

  • Előre egyeztetett időpontban!

  Hortobágyi Gábor
  Telefonszám: +36 30 550 4718
  Email:sasadmed.termeszetgyogyaszat@gmail.com